Vi arbejder for din tandsundhed - www.taktand.com
RSS

Nye indlæg

Lån rentefrit til tandbehandling resten af året
Diabetikere mister flere tænder
Samtaleterapi fjerner angst
Giv et tandeftersyn i gave
Ved du at du kan få hjælp hos os, hvis du snorker?

Kategorier

100 dages rentefrihed
Diabetikere mister flere tænder
Samtaleterapi fjerner angst
Snorker du eller din partner?
Syreskader på Emaljen
Tandeftersyn som gave
drevet af

Min blog

Syreskader på Emaljen

Konkurrencesvømmere får flere syreskader.

Det er almindelig kendt at syreholdige drikke giver syreskader på emaljen, men ny forskning viser at vandet i svømmehallen også kan skade tandemaljen. Det viser en ny forskningsrapport fra tidsskriftet Clinical Oral Investigation. Klide: Tandlægebladet nr. 6/13
 
 
 
Ved indtagelse af syreholdige drikke som sodavand, juice m.v., anbefales det at skylle munden efter indtagelse. De søde og syreholdige drikke er nemlig synder nummer et. Når de skylles ned opløses det yderste lag af tanden og ødelæggelsen er desværre permanent. Det ender med at tænderne bliver meget følsomme, skrøbelige og tyndslidte og til sidst knækker der små stykker af tanden, så de ender som på billedet ovenfor. Vi anbefaler at du altid har vandflasken med dig.
Sodavand og søde drikke
 
Ca. hver 6. teenager har problemer med syreskader, men også børn i de
yngste klasser kommer til tandlægen med ødelagt tandemalje pga. søde drikke. Når vi ved at skaderne er permanente bliver vi selvfølgelig nød til at advare vores patienter.
 
Syreskader på tænderne opstår ved at syre i drikkevarer med lavt ph mindre end 5,5 ætser tænderne og opløser mineralerne i tandemaljen. Læskedrikke som sodavand, juice og saft indeholder meget syre og kan altså give syreskader om det er med eller uden sukker. Syren opløser tandemaljen, hver gang du drikker. Det sker især, hvis du går og smådrikker hele dagen uden at skylle, så husk vandflasken hver dag. 

3 kommentarer til Syreskader på Emaljen:

Kommentar RSS
Sara on 12. august 2013 14:05
Hej Zohreh. Hvordan kan man evt. behandle syreskader, hvis skaden er sket? Mvh. Sara
Besvar kommentar


Zohreh Takmar on 12. august 2013 15:43
Hej Sara, når man først har fået syreskader, så kan der ikke gøres ret meget. Det er nemlig en permanent skade.Den tandsubstans,man har tabt, kan man aldrig få tilbage. I værste tilfælde kan kronebehandling eller en plastfyldning være en løsning. Ved isninger kan det hjælpe med en særlig slags puds pasta som tandlægen pudser dine tænder med. Læs mere om syreskade ved at trykke på link ovenfor. Mvh. Tandlæge Takmar
Besvar kommentar


replika ure on 12. juli 2018 10:00
Han var på hans websted og læste sin blog. De delte en meget informativ blog for alle. Fortsæt med at opdatere dine andre blogs. Tak fordi du deler det med mig
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment