Vi arbejder for din tandsundhed - www.taktand.com
RSS

Nye indlæg

Lån rentefrit til tandbehandling resten af året
Diabetikere mister flere tænder
Samtaleterapi fjerner angst
Giv et tandeftersyn i gave
Ved du at du kan få hjælp hos os, hvis du snorker?

Kategorier

100 dages rentefrihed
Diabetikere mister flere tænder
Samtaleterapi fjerner angst
Snorker du eller din partner?
Syreskader på Emaljen
Tandeftersyn som gave
drevet af

Min blog

Lån rentefrit til tandbehandling resten af året

100 dages rentefrihed til Valby tandlæges patienter. Ja, du læste rigtigt. Låner du til tandbehandling med en Krone konto inden årets udløb får du 100 dages rentefrihed. Du kan selv oprette lånet på kronekonto.dk eller ved at ringe på 39131680. Du kan også ringe direkte til Valby tandlæge på 36305115, så hjælper vi dig med at søge om lån og evt. tilskudmuligheder. Den rentefri periode gælder kun for lån oprettet før 31. december 2013. Så skal du låne til din behandling gratis, er det nu du skal slå til.

Diabetikere mister flere tænder

En ud af fem tilfælde af tandløshed hænger sammen med diabetes. Sådan lyder konklusionen af en stor amerikansk analyse, som netop er publiceret.

Analysen er baseret på undersøgelse af mere end 2.500 patienter i alderen 50 eller derover, og den viser, at antallet af mistede tænder generelt er signifikant større blandt diabetikere. Skulle du have diabetes er det derfor en god ide at informere din tandlæge om det.

Kilde: Tandlægebladet Nr. 7 / 2013 

Samtaleterapi fjerner angst

Tandlæge Rikka Poulsen har samarbejdet med Aarhus Universitet om en undersøgelse, der dokumenterer, at en simpel samtale med patienten kan fjerne tandlægeskræk. Metoden er blandt andet udviklet af Rikka Poulsen, der har specielt fokus på arbejdet med patienter med tandlægeskræk. Ideen er at tandlægen indledningsvis stiller udspørger patienten om sin skræk, og om hvad der skal til, for at patienten igen føler sig tryg. For patienten er det ligesom at gå til psykolog, blot foregår det ved tandlægen.

Giv et tandeftersyn i gave

Tandeftersyn som gave? Valby tandlæge forsøger sig nu også med at tilbyde tandeftersyn som gave til sine patienter. Tandlægebesøget har svært ved at måle sig med ny Iphone, Ipad eller nye jeans hos de unge og derfor mener vi hos Valby tandlæge at det er en god ide, der er kommet for at blive.

De fleste forældre med voksne børn der ikke går til tandlæge kan her få en håndsrækning fra Valby tandlægen Tak Tand. Når vi sætter fokus på de unge er der fordi vi kan se, at mange unge ikke kommer til tandlæge. Den nye mulighed håber vi bliver vel modtaget hos forældre og andre der ønsker en bedre tandpleje for deres voksne børn eller andre. Du kan kontakte Valby tandlæge for en uforpligtende samtale på telefon 36305115, men håber også at få et par indlæg på den nye blog :) 

Ved du at du kan få hjælp hos os, hvis du snorker?

Man snorker på grund af afslapning af musklerne i halsen, hvilket giver mindre plads i svælget. Hos 30-50% er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som er en alvorlig medicinsk tilstand. Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, hvilket resulterer i en dårlig søvnkvalitet.

Både snorken og sønapnø kan i mange tilfælde afhjælpes, ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet her på klinikken.

Syreskader på Emaljen

Konkurrencesvømmere får flere syreskader.

Det er almindelig kendt at syreholdige drikke giver syreskader på emaljen, men ny forskning viser at vandet i svømmehallen også kan skade tandemaljen. Det viser en ny forskningsrapport fra tidsskriftet Clinical Oral Investigation. Klide: Tandlægebladet nr. 6/13
 
 
 
Ved indtagelse af syreholdige drikke som sodavand, juice m.v., anbefales det at skylle munden efter indtagelse.De søde og syreholdige drikke er nemlig synder nummer et.